keskiviikko 18. toukokuuta 2016

T(H)erkkuja Japanista

Arvoisat lukijat! Tänään on onnenpäivänne, sillä julkaisemme teille "vuosisatoja varjellun" Japanilaisen herkkujälkkärin reseptin. Noh.... ehkei nyt kummiskaan vuosisatoja varjeltua, mutta kuitenkin resepti annetaan.

 Juustokakku

4 Keltuaista
4 valkuaista
Sokeria 120g
Maito 200ml
Maustamaton tuorejuusto 250g
Sitruunan mehu
Vehnäjauhoja 60g
Brandya



1. Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen ja voitele kakkuvuoka sekä jauhota se. (Kakkuvuon halkaisija noin 24cm) Mittaa sokeria 60g kulhoon ja lisää joukkoon keltuaiset. Vatkaa kevyeksi vahhdoksi, niin että vaahto muuttaa värin vaaleaksi.




2. Kaada maito sekä tuorejuusto kattilaan, ja kuumenna vähän ja sekoita niin että tuorejuusto sekoittuu täysin maidon sekaan (ole varovainen, että et polta seosta)



3. Siivilöi jauhot keltuaisvaahdon sekaan ja kääntele varovasti.



4.  Sekoita jäähtynyt maito-tuorejuustoseos keltuaisvaahdon sekaan.



5.  Laita valkuaiset ja loput 60g sokerista kulhoon ja vatkaa napakaksi marengiksi. Lisää lopuksi marenkivaahto muun massan joukkoon. 



6. Lisää massaan yhden sitruunan mehua ja muutama tippa brandya. Kaada valmis massa voideltuun kakkuvuokaan ja kolauta vuokaa pöytään muutama kerta, että ilmakuplat poistuu massasta. Aseta kakkuvuoka laakeaan uunivuokaan. Kaada uunivuoan pohjalle kuumaa vettä (kakkuvuon reunasta noin 3cm peittyy vedellä) ja paista 180 astetta noin 50-60 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti