torstai 12. toukokuuta 2016

Näytön paikka

Keskiviikko, 11. toukokuuta. Harjoitteluviikko 6. Näytön paikka.

Meidät pyydettiin neljättä kertaa Kiitoksen a la carte -vuoroon. Illasta ainutlaatuisen teki se, että koko ilta oli varattu Hanako-projektin 13:lle kunniavieraalle. He illastivat Kiitoksessa kahdeksan ruokalajin illallisen.

Suomalainen "lähetystö" Hanakon päällystöä oli saapunut Japaniin alkuviikosta ja yhdessä japanilaisten isäntien kanssa he ovat kiertäneet mm. meidän kaikkien Osakassa olijoiden toppipaikoilla. Keskiviikon illallista varten Samille tarjottiin tilaisuutta valmistaa vieraille oma ruokalaji. Toiveena oli "kuni no ryōri" eli jotain suomalaista ruokaa. Sami otti haasteen innoissaan vastaan. Chef Kawagishin ja Samin punomista juonista Hanako-verkoston jäsenet eivät tienneet mitään.

Pitkän pohdinnan jälkeen Sami päätti valmistaa perinteistä karjalanpaistia ja säräjuureksia. Se oli siis suunnitelma; Samin kootut kokeilut saivat taas jatkoa, kun lisuke saikin japanilaisen twistin. Ruoassa yhdistyikin sangen symbolisesti Suomi ja Japani.

Chef innostui ideasta ja vaati, että me kaikki kolme menemme yhdessä ostamaan tarvittavat ainekset. Shoppailun jälkeen Kawagishi-san hemmotteli meitä vielä tarjoamalla kaikille okonomiyaki-lounaan. Oishikatta! Se oli hyvää! 




Hanakon illallinen onnistui erinomaisesti. Samikin pääsi jännityksestään, kun illan kuudes ruokalaji oli vihdoin hänen valmistamansa karjalanpaistiannos. Yleisö kehui ruoan kuplille ja monet yllättyivät iloisesti suomalaisjapanilaisesta makumaailmasta. Palaute kokonaisuudessaan oli rohkaisevaa ja kiittelevää ja illasta jäi hyvä mieli molemmille osapuolille. Lopuksi napsittiin puolipakollisia valokuvia. "Salmi-yokki!" ... Ehkä tämän sanoma selviää teille lukijoillekin jonain päivänä.








1 kommentti:

  1. Oi mä en kestä, okonomiyaki on niin hyväää! Aika hauska konsepti tuo suomalais-japanilainen illallinen, kiva kuulla että ilta oli onnistunut! :) Ihania kuvia muuten täällä blogissa, tulee kamala ikävä takaisin Japaniin!

    VastaaPoista