tiistai 17. toukokuuta 2016

Best things in life are free things!

Työnteon oheen seitsemään viikkoon on mahtunut paljon nähtävyyksiä, elämyksiä ja kokemuksia. Siinä missä Kaisa on keskittynyt henkiseen eheytymiseen ja pienimuotoiseen pyhiinvaellukseensa, Sami on tavoitellut taivaita hieman konkreettisemmin.

Umedan Sky Building on maamerkki Umedan luksuskaupunginosassa, mikä kohoaa 173 metrin korkeuteen. Suuntasimme sinne koko opiskelijaporukan voimin, ja vaikka aivan huipulle pääsy maksaakin noin 7 euroa, myös ylhäällä olevan ostostasanteen näköalat ovat hulppeat.
Päätimme kuitenkin käydä katsomassa yöllistä Osakaa avoimelta kattotasanteelta. 
Ja se kannatti! 


Vaikka maisemat olivat huikeat, kaikille 173 metriä ei riittänyt. Kuultuaan, että Tennōjin kaupunginosassa sijaitsee hulppeaan 300 metriin kohoava hotelli- ja liikekeskus Abeno Harukas 300, Sami oli myyty! Sinne piti siis päästä! Myönnettäköön, että tuplakorkeus myös kustansi tuplahinnan, Sami kohosi korkeuksiin nautiskelemaan maisemista sekä kerrosten tarjoamista ravintolapalveluista.


Ensikertalaiselle (miksei edistyneellekin) Kansai tarjoaa kuitenkin paljon ilmaistakin nähtävää ja tehtävää. Ilmaista eli pääsymaksutonta; kohteisiin pääsy kustantaa käytännössä junalipun hinnan. Esimerkkeinä mainittakoon mm. Kōben kaupunki (Kōben-härkää!), jo aiemmin esittelemämme Fushimi Inari taisha, Kioton geishoista tunnettu Gion-kaupunginosa ja keisarillinen palatsi puutarhoineen ja rakennuksineen jne. Kätevä Google-hakulauseke on "Free things to do in..." Etsi itsellesi tekemistä! Sisälle jääminen on pahin virhe ja suurin menetys minkä voit itsellesi tehdä!
Btw. Yritimme järjestää itsellemme mm. maksuttoman kierroksen ja olutmaistelun paikalliseen Asahin panimoon, mutta ikävä kyllä kierrokset olivat jo täyteen varattuja niinä päivinä, jotka meille olisivat sopineet. Mutta sellaistakin olisi tarjolla, kannattaa varata ajoissa!

Haluamme erikseen nostaa esille seuraavat muutaman pääsymaksuttoman kohteen Osakan lähistöllä, joita ei kannata missata! Minōn vuoristoinen vesiputousluonnonpuisto, Kōben 1995 maanjäristyksen muistomerkki sekä Osakan Sumiyoshi taisha -temppeli, olkaa hyvät!












Tästä Sumiyoshi taishasta mainostettakoon sen verran, että kyseessä on yksi koko Japanin vanhimpia shintolaisia temppeleitä, perustettu vuonna 211, ajalla ennen buddhlalaisuuden rantautumista maahan Kiinan puolelta.

Kaikkiin kohteisiin pääsee helposti ja melko nopeasti junilla. Aiemmassa postauksessa kirjoitimme vähän junien käytöstä ja Hyperdia-matkasuunnittelupalvelusta, ja systeemiin tottuu todella nopeasti, joten ei muuta kuin rohkeasti kyytiin ja kohti ilmaisia elämyksiä! Näitä kokemuksia et halua jättää väliin!

Vaikka nähtävyydet ovatkin olleet huikeita, yksi koko reissun upeimpia elämyksiä oli Kiitoksen Chef Kawagishin tarjoama yakiniku- ja karaokeilta viimeisen viikonloppumme kunniaksi. Odottamaton ele oli todella ystävällinen ja sitoi meitä yhteen henkilökohtaisemmalla tasolla!

Ilta aloitettiin yakiniku-illallisella. Yakiniku on perinteinen japanilainen naudanliharuoka, joka paistetaan kivihiiligrillillä asiakkaan edessä. Useissa paikoissa asiakas kuitenkin saa paistaa itse omat lihansa mieleisekseen. Meidän onneksemme kyseinen paikka oli juuri sellainen! Söimme menuun, johon kuului useita eri naudan ruhonosia, aina vatsalaukusta sydämeen. Makuelämys oli jotain mitä emme olleet ennen kokeneet. Aivan fantastista! 







Maittavan yakiniku-illallisen jälkeen ilta yllättäen jatkuikin Kawagishi-sanin toivomuksesta. Hän vei meidät ystävänsä pyörittämään rentoon karaokebaariin. Viini virtasi ja laulut raikuivat myöhään iltaan asti. Illasta jäi kaikillle varmasti hyvät muistot! 
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti